♥ သူ႔ေဘးနားက ♥ (လက္ေတာ့ေလးျဖစ္ခ်င္တယ္)
Related Post
Menu
- ခ်က္တတ္ျပဳတ္တတ္တဲ႔ ကိုယ္ကိုေတြကို ပ်ိဳပ်ိဳေမေတြ အမွတ္ေပးတာ ဟုတ္သလား
- အခုေတာ့ ဦးရဲ ေျပာျပီးေပါ႔.. ကိုယ့္အျပစ္နဲ႔.. ကိုယ္ (လမင္း)
- Heart ♥ ထိတယ္
- အျဖစ္မွမရွိတဲ႔.. ငါ
- အမ်ားၾကီးမလိုအပ္ေသာေငြနွင့္ အမ်ားၾကီးလုိအပ္ေသာ မိတ္ေဆြ
- အနာဂတ္ေကာင္းကင္ၾကီးဘယ္ေတာ့ ေတာက္ပမည္နည္း..?
- ပင္ပန္းပါေစ
- အေမွာင္ထဲက ကြ်န္ေတာ္
- ဘာမွ မေျပာင္းလဲပါ ဒီတိုင္းပဲ...
- လူေတြလိုအပ္တဲ႔ လူတစ္ေယာက္မျဖစ္ရင္ေတာင္ လူေတြမလိုအပ္တဲ႔ လူပိုတစ္ေယာက္လဲ မျဖစ္ခ်င္ပါဘူး...
- ႏြားကေလးနို႔ ႏြားၾကီးစို႔
- အေဖ့မိုးက ေရပါမိုး
- ေမျမိဳ႔ လြမ္းခ်င္း***♪♪
- လက္ကိုက္ေခြး
- အခ်စ္ကို ႏွစ္တရာမက ခ်စ္ခ်င္သူ...
- မျဖစ္နိုင္တဲ့ ၁၀ စကၠန္႔
- ေအာင္ျမင္ျခင္းရဲ႕ လွ်ဳိဝွက္ခ်က္
- အပ်ိဳၾကီး / လူပ်ိဳၾကီးမ်ား ဘယ္ေသာ္အခါမွ ျပည့္စံုျခင္းမရွိ
- တြက္ၾက ခ်က္ၾကေသာ နွစ္လံုးသမားမ်ား
- ျမည္းတစ္ေကာင္ရဲ႔ သတၱိ
- ေအာက္ေျခလြတ္လို႔ (ဟာသ)
- နားနားျပီးေျပာ(ဟာသ)
- ေျခလွမ္းမ်ား
- အလြမ္း(အၾကိဳက္ဆံုး ကဗ်ာ)
- ခ်စ္စရာ .. ဓေလ့ေလးတစ္ခုပါ
Friday, January 4, 2013
ကင္ဆာေဝဒနာရွင္မ်ား ရဲယိုသီးစားသံုးပါ
ရဲယုိသီးကို အေျခခံၿပီးထုတ္လုပ္ထားသည့္ ေဆးေတာင့္မ်ားႏွင့္ ေဖ်ာ္ရည္မ်ားသံုးစဲြျခင္းသည္ ကင္ဆာေရာဂါ ေဝဒနာရွင္မ်ားအတြက္ အက်ဳိးမ်ားစြာရိွႏိုင္ေၾကာင္း က်န္းမာေရး အတုိင္ပင္ခံ ေဒါက္တာသန္းထြန္းက ေျပာသည္။”ကင္ဆာေရာဂါကို ကုသတဲ့ အခါမွာအသံုးျပဳတဲ့ ေဆးဝါးအမ်ားစု ဟာလည္း ဒီအပင္ကေနလာတာ ျဖစ္တယ္။ ရဲယုိဟာ ကင္ဆာေရာဂါ ကာကြယ္ကုသေရးမွာ အစြမ္း အာနိသင္ အရိွဆံုးပဲ။ ေနာက္ပိုင္းမွာ ရဲယိုကေန ထုတ္လုပ္တဲ့ ကင္ဆာေဆးစြမ္းေကာင္းေတြ အမ်ားႀကီး ေပၚထြက္လာေတာ့မွာ ျဖစ္တယ္” ဟု ၄င္းက ဆက္လက္ ေျပာသည္။ရဲယိုသီးစားသံုးျခင္းျဖင့္ ကင္ဆာဆဲလ္မ်ား ဟန္႔တားေစႏုိင္သည့္ အဓိကေရာဂါမ်ားမွာ အဆုတ္ကင္ဆာ၊ အသည္းကင္ဆာႏွင့္ ေက်ာက္ကပ္ ကင္ဆာမ်ားပင္ ျဖစ္ေၾကာင္း သိရသည္။”ရဲယိုသီးမွာ ပါဝင္တဲ့ ဓာတ္ပစၥည္းေတြက ခုခံအားစနစ္ကို တုိးတက္ေအာင္ ျပဳလုပ္ေပးတဲ့အတြက္ ကင္ဆာဆဲလ္ေတြကို တုိက္ခုိက္ႏုိင္ စြမ္းရရိွလာမွာ ျဖစ္တယ္။
ဒါေၾကာင့္ ရဲယိုသီးစားတဲ့ ကင္ဆာေဝဒနာရွင္ ေတြဟာ ရဲယိုသီးမစားတဲ့သူထက္ ပိုၿပီး သက္တမ္းရွည္စြာ ေနရမွာ ျဖစ္တယ္။ ခႏၶာကိုယ္ ခုခံအားစနစ္ ေကာင္းေနတဲ့အတြက္ Secondary infection လို႔ေခၚတဲ့ ဘက္တီးရီးယားပိုးေတြ၊ ဗုိင္းရပ္စ္ပိုးေတြ အလြယ္တကူ ဝင္ေရာက္မလာႏုိင္ဖို႔ ကိုလည္း တားဆီးေပးႏုိင္ပါတယ္” ဟု ၄င္းက ဆက္လက္ေျပာသည္။ရဲယိုသီးကို အေနာက္တုိင္း ေဆးဝါး အသံုးျပဳေနသည့္ လူနာမ်ားလည္း အသံုးျပဳႏုိင္ေၾကာင္း ၄င္းကဆိုသည္။”ပင္ကုိ ရဲယိုသီးမွာ ပါဝင္တဲ့ အာဟာရဓာတ္ေတြနဲ႔ ေဆးဖက္ဝင္ ဓာတ္ပစၥည္းေတြေၾကာင့္ ကင္ဆာလူနာကို ပိန္ခ်ဳံးမသြားေအာင္လည္း ကာကြယ္ေပးတယ္။ ကင္ ဆာေဝဒနာရွင္ေတြမွာ အဓိကေတြ႕ ရေလ့ရိွတဲ့ နာက်င္မႈေဝဒနာေတြ ကေနလည္း သက္သာေအာင္ ေဆာင္ရြက္ေပးတယ္။ ဒါေတြအျပင္ အနာအက်က္ျမန္ေအာင္၊ ခႏၶာ ကိုယ္မွာ ခ်ဳိ႕ယြင္းမႈေတြကို ျပန္ေကာင္းေအာင္လည္း ျပဳလုပ္ေပးပါတယ္။ ကင္ဆာေဝဒနာရွင္ေတြ အသံုးျပဳေနတဲ့ အေနာက္တုိင္းေဆးဝါးေတြကို ပိုမိုအစြမ္းအာနိသင္ ထက္ျမက္ေအာင္လည္း ကူညီေပးပါတယ္” ဟု ရဲယိုသီး၏ အသံုးဝင္မႈမ်ားကို အထက္ပါဆရာဝန္က ဆက္လက္ေျပာသည္။ရဲယိုသီးသည္ ကင္ဆာေရာဂါ ကာကြယ္ေရးပိုင္းမွာေရာ၊ ကုသေရးပိုင္းမ်ားမွာပါ အစြမ္းထက္သည့္ သဘာဝသစ္သီးျဖစ္ၿပီး၊ သူ႔အတိုင္းစား၍ရသည့္ အသီးျဖစ္သည့္အ တြက္ ေဘးထြက္ဆုိးက်ဳိးမ်ားလည္း မရိွသေလာက္ နည္းပါးေၾကာင္း၊ မည္သည့္ကင္ဆာ အမ်ဳိးအစားကိုမဆို ရဲယိုကုိ စားသံုးပါက အလြန္အက်ဳိးရိွေၾကာင္း ေဒါက္တာ သန္းထြန္းက ထပ္ေလာင္းေျပာသည္။
မူပိုင္ (ခ်စ္ဆုေဆြ)
Labels:
က်န္းမာေရးသုတ
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Comment ;
HTML Comment Box is loading comments...
No comments:
Post a Comment