အစားအေသာက္မ်ားမွ မျမင္ႏုိင္ေသာ လူသတ္ေကာင္မ်ား
လူ႔ခႏၶာကုိယ္သည္
ျဒပ္စင္(Element)ေပါင္း ၃၃ မ်ဳိးျဖင့္ ဖြဲ႕စည္းတည္ေဆာက္ထားပါသည္။
ခႏၶာကုိယ္အတြက္ အက်ဳိးျပဳေသာ ျဒပ္ေပါင္းမ်ား(Compounds) ႏွင့္
သတၱဳဓာတ္မ်ား (Minerals)ကို အစားအေသာက္မ်ား စားေသာက္ျခင္းျဖင့္
အစာလမ္းေၾကာင္းမွတစ္ဆင့္ ရရွိပါသည္။
အမွန္ဆုိရေသာ္
ဓာတုျဒပ္ေပါင္းအေတာ္မ်ားမ်ားသည္ အဆိပ္အေတာက္ပစၥည္းမ်ား (Toxic Materials)
မ်ားပင္ျဖစ္သည္။ လူ႔ခႏၶာကုိယ္အတြက္ အက်ဳိးျပဳေသာျဒပ္ေပါင္း မ်ားမွာမူ
အေရအတြက္အားျဖင့္ နည္းပါးပါသည္။ ဥပမာအားျဖင့္ ေရ၊ အငန္ဓာတ္ပါေသာ
အိမ္သံုးဆား (Sodium Chloride)၊ အခ်ဳိဓာတ္ပါ သၾကားတြင္ပါ၀င္ေသာ
ဂလူးကို႔စ္(Glucose)၊ အခ်ဥ္ဓာတ္ရွိ စားေသာက္ဖြယ္ရာမ်ားတြင္ ပါရွိေသာ
Citric Acid ႏွင့္ Acetic Acid ဓာတ္၊ ခါးေသာအစားအ စာမ်ားတြင္ပါ၀င္ေသာ
Alkaloid ဓာတ္မ်ား၊ ႏုိ႔ႏွင့္ ႏုိ႔ထြက္ပစၥည္းမ်ားတြင္ပါ၀င္သည့္ Lactose
ဓာတ္၊ ဆန္၊ဂ်ဳံေျပာင္းတုိ႔မွရရွိေသာ ကစီဓာတ္(Carbon hydrate)၊
အသားငါးဥႏွင့္ပဲအမ်ဳိးမ်ဳိးမွ
ရရွိေသာအသားဓာတ္(Protein)အစရွိသည္တုိ႔ျဖစ္ပါသည္။
လူ၏
ခႏၶာကုိယ္အတြင္းသုိ႔ အက်ဳိးျပဳျဒပ္ေပါင္းမ်ားကို
အစာလမ္းေၾကာင္းမွတစ္ဆင့္ရရွိသလုိ အက်ဳိးမျပဳေသာ ျဒပ္ေပါင္းမ်ားကိုလည္း
ယင္းအစာလမ္းေၾကာင္းမွပင္ အမ်ားဆံုးရရွိသည္။
အက်ဳိးျပဳသည့္ျဒပ္ေပါင္းမ်ားကိုရရွိလွ်င္ က်န္းမာေရးအတြက္
လြန္စြာအေထာက္အကူျပဳသလုိ အက်ဳိးမျပဳသည့္ျဒပ္ေပါင္းမ်ား ရရွိပါကက်န္းမာ
အသက္ရွည္ေရးအတြက္ အလြန္ဒုကၡေပးပါသည္။
ခႏၶာကုိယ္အတြင္းသုိ႔
ေရာက္ရွိလာသည့္ အက်ဳိးမျပဳေသာ ျဒပ္ေပါင္းမ်ားသည္ ခႏၶာကုိယ္က
အလုိမရွိသည့္ အဆိပ္ပစၥည္း(Toxic Materials)ျဖစ္သျဖင့္ ယင္း
အဆိပ္ေတြကို အသည္းက ေခ်ဖ်က္ေပးရသည္။