လာေရာက္လည္ပတ္ၾကေသာ မိတ္ေဆြမ်ားကို အထူးေက်းဇူးတင္လ်က္ သိသမွ် တတ္သမွ်ကို တက္နုိင္သမွ် ျပန္လည္မွ်ေ၀ပါမည္ မိမိၾကိဳက္နွစ္သက္ေသာ ပို႔စ္မ်ားကိုလည္း ကူးယူ၍ ျပန္လည္ကာ မွ်ေ၀နုိင္ပါသည္ လုိအပ္ခ်က္ေလးမ်ား ရွိပါက ျဖည့္စြက္နားလည္ေပးပါလို႔ ေျပာၾကားရင္း ေကာင္းေသာေန႔ေတြကို ပိုင္ဆိုင္နုိင္ပါေစသား (စာေရးသူ ပို႔စ္တင္သူတို႔၏ အားေဆးဟာ စာဖတ္သူတို႔၏ ေ၀ဖန္အၾကံျပဳေသာ ကြန္မန္းစာသားမ်ားသာ ျဖစ္ပါသည္။) (လမင္း)
ေစတနာ ေကာင္းရင္ ကံေကာင္းမည္ စိတ္ထားေကာင္းရင္ ကံလွမည္ ေမတၲာထားရင္ သင့္ဒီဘဝ ေပ်ာ္စရာပါ ဘာလိုေသးလဲ

♥ သူ႔ေဘးနားက ♥ (လက္ေတာ့ေလးျဖစ္ခ်င္တယ္)

မင္းနဲ႔အတူ ထိုင္ဖူးခဲ႔တဲ႔ ေန႔စြဲေလးေတြကိုသတိရတယ္...
ဘယ္သြားသြား ယူသြားတတ္တဲ႔..
မင္းေဘးနားက လက္ေတာ့ေလးျဖစ္ပါရေစ...။
မင္းအသံုးျပဳတိုင္း ေပ်ာ္မယ္ဆိုရင္..
ဘယ္ေလာက္ပဲ နွိပ္နွိပ္ ကြ်န္သြားပါေစ.
မင္းေညာင္းလို႔ ရပ္တဲ႔အထိ (အနွိပ္ခံလိုက္မယ္)
မင္းလက္ေပၚမွာပဲ ပ်က္သြားနိုင္တဲ႔ လက္ေတာ့ေလး
ေဟာင္းသြားလို႔ မသံုးေတာ့ဘူးဆိုရင္လည္း..
လႊတ္ေတာ့ မပစ္လိုက္ပါနဲ႔...
မင္းနဲ႔ အနီးဆံုးေနရာမွာ မွတ္မွတ္ရရ သိမ္းထားေပးပါ..
ရင္တြင္းျဖစ္ (ေလးစားလ်က္) လမင္း

Related Post

Menu

Sunday, January 13, 2013

ငွက္ေပ်ာဖူးခ်ဥ္စပ္ခ်က္


ခ်စ္ေသာေမာင္ႏွမမ်ားအားလံုး မဂၤလာပါရွင္ ႕ ႕ ႕ ဒီေန႕ေတာ့ ေမာင္ႏွမတုိ႕ကုိ ငွက္ေပ်ာဖူးခ်ဥ္စပ္ခ်က္ေလး ခ်က္ေကၽြးပါရေစရွင္ ႕ ႕ ႕
ငွက္ေပ်ာဖူး လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ အခုပဲ အပင္ကေန ခ်ဳိင္လုိက္တာ လက္ေဆာင္ရလုိ႕ ခ်က္ခ်င္းခ်က္လုိက္တာပါ ႕ ႕ ႕

ငွက္ေပ်ာဖူးကုိ အေပၚက အရင့္ပုိင္းေတြ ႏႊာပစ္ျပီး အတြင္းက အဖူးအႏုပုိင္းေလး ကုိ ပါးပါးလွီးျပီး မန္က်ည္းသီးထည့္ေဖ်ာ္ထားတဲ့ ေရထဲမွာ စိမ္ေပးပါ (အဲ့ဒီလုိ စိမ္လုိက္ျခင္းအားျဖင့္ ငွက္ေပ်ာဖူး မဲမသြားေစတဲ့ အျပင္ ငွက္ေပ်ာဖူးမွာရွိတဲ့ အေစးေတြလည္း သက္သာသြားေစပါတယ္)။ ျပီးေတာ့ ဆားနဲ႕နယ္ျပီး ၃ ခါေလာက္ ေရေဆးပစ္ပါ၊

ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီတုိ႕ကုိ အခြံႏႊာ၊ ေရေဆးေပးထားပါ။ စပါးလင္ကုိ အျပင္က အခြံၾကမ္းေတြဖယ္ပစ္၊ အတြင္းက အႏုပုိင္းေလးေတြကုိ ခပ္ပါးပါးလွီး ေပးထားပါ။

ၾကက္သြန္နီထဲက အရြယ္ေတာ္အလံုး ႏွစ္လံုးေလာက္ကုိ ခပ္ပါးပါးလွီးေပးထားျပီး က်န္တဲ့ အလံုးေသးေလးေတြကုိ ဒီအတုိင္း သပ္သပ္ဖယ္ထားပါ။ ျပီးရင္ ငရုတ္ဆံုထဲကုိ ပုစြန္ေျခာက္၊ မရမ္းျပား (မရမ္းျပားမရွိရင္ မန္က်ည္းႏွစ္ကုိ ထည့္ႏုိင္ပါတယ္)နဲ႕ စပါးလင္ထည့္ျပီး ေထာင္းေပးပါ၊ စပါးလင္ညက္ျပီဆုိရင္ေတာ့ ငရုတ္သီးစိမ္းနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴထည့္ေထာင္းပါ၊ ျပီးရင္ေတာ့ ၾကက္သြန္နီ ထည့္ေထာင္းေပးပါ။ ျပီးေတာ့မွ ငွက္ေပ်ာဖူးေတြကုိ ေရထဲကေနဆယ္ယူျပီး ေရစင္ေအာင္ စကာထဲထည့္ျပီး ေရစစ္ေပးထားပါ။

ျပီးရင္ အုိးတစ္လံုးထဲကုိ ငွက္ေပ်ာဖူးနဲ႕ အဆာပလာအားလံုးထည့္၊ ဆား၊ ငါးပိစိမ္းစားအနည္းငယ္၊ ငံျပာရည္၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕တုိ႕ကုိပါ ထည့္ျပီး သမေအာင္ နယ္ေပးျပီး တည္ေပးပါ။ ငွက္ေပ်ာဖူးက ထြက္လာတဲ့အရည္နဲ႕ အရင္တည္ေပးပါ။ အဲ့ဒီအရည္ခမ္းျပီဆုိရင္ေတာ့ ေနာက္ထပ္ ငွက္ေပ်ာဖူးျမဳပ္ရံုေရထည့္ျပီး မီးအသင့္အတင့္နဲ႕ ႏွပ္ေပးပါ။ ငွက္ေပ်ာဖူးထဲ အရသာလည္း၀င္ျပီး ႏူးအိေနေစပါ တယ္။
စပါးလင္နံ႕သင္းျပီး ခ်ဥ္ငံစပ္အရသာေလးနဲ႕ စားရတာ အလြန္ထမင္းျမိန္ ေစပါတယ္ေနာ္။ စမ္းျပီး ခ်က္ၾကည့္ၾကပါဦးလုိ႕။
 
post by လုလု .. ျပန္လည္မွ်ေ၀သည္ လမင္း

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comment ;

HTML Comment Box is loading comments...